Blog

BlogArchief


Nieuwbouw- of renovatieproject? Breng de omgeving in kaart.

03-02-2017

Steeds meer projectverantwoordelijken zien de noodzaak om in het begin te investeren in het in kaart brengen van de omgeving.

Dat er bij een renovatieproject in een woonwijk bewoners betrokken zijn, dat is vaak wel duidelijk. Maar welke rol hebben andere spelers zoals een wethouder, omwonenden, belangengroeperingen? En verandert deze rol per fase in het project? Welke risico’s liggen er? Bewoners, omwonenden en politiek staan sneller in een boze stand en weten via de (sociale) media de mening snel met een breed publiek te delen.  Een flinke kopzorg voor de projectverantwoordelijke, want hoe houdt hij iedereen tevreden zonder de voortgang van het project in gevaar te brengen?
Strategische inzet van communicatie helpt het project tot een goed einde te brengen. Door alle betrokkenen in kaart te brengen, risico’s en kansen te benoemen en kernboodschappen te verwoorden. Deze inspanningen, die je voorafgaand aan iedere fase van het project doet, zorgen voor een zorgvuldig communicatietraject waarin alle betrokkenden optimaal geïnformeerd en aangehaakt zijn.
 

« Terug